Tämä blogiteksti on tuotettu tekoälyn avulla. Ihminen on oikolukenut tekstin varmistaakseen, että se on paikkansa pitävä.

Kuinka seurata auton akun kuntoa akun kunnonvalvontajärjestelmällä (BMS)?

Syksy on kaunis vuodenaika, jolloin luonto pukeutuu värikkäisiin lehtiin ja ilma on raikas ja viileä. Syksy on myös hyvä aika tehdä autolle huolto ja tarkistaa sen kunto ennen talven tuloa. Yksi tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa tarkistaa, on auton akku.

Auton akku on sydän, joka pitää auton käynnissä. Akku tarjoaa virtaa auton moottorille, valoille, lämmitykselle, radion, tuulilasinpyyhkimien ja muiden sähkölaitteiden toimintaan. Akku on myös vastuussa siitä, että auto käynnistyy helposti ja luotettavasti.


Syksyllä auton akku voi kuitenkin olla koetuksella. Syynä tähän ovat muun muassa seuraavat tekijät:

  • Viileät lämpötilat. Kun ilman lämpötila laskee, akun kemiallinen reaktio hidastuu ja sen kapasiteetti pienenee. Tämä tarkoittaa, että akku ei pysty tuottamaan yhtä paljon virtaa kuin lämpimässä säässä. Lisäksi kylmällä säällä moottorin käynnistys vaatii enemmän virtaa, koska moottoriöljy on paksumpaa ja moottorin osat ovat jäykempiä.
  • Pimeys. Syksyllä päivät lyhenevät ja pimeys lisääntyy. Tämä tarkoittaa, että autoilijat käyttävät enemmän valoja ja muita sähkölaitteita, jotka kuluttavat akun virtaa. Jos autoa ei ajeta tarpeeksi pitkiä matkoja, akku ei ehdi latautua riittävästi ajon aikana.
  • Kosteus. Syksyllä ilma on usein kosteaa ja sateista. Tämä voi aiheuttaa akun navoille ja liittimille korroosiota eli ruostumista, joka heikentää akun tehoa ja johtavuutta. Korroosio voi myös aiheuttaa oikosulkuja tai vuotoja akussa.

Nämä tekijät voivat johtaa siihen, että akku tyhjenee nopeammin tai vaurioituu pysyvästi. Tämän seurauksena auto voi olla vaikea tai mahdoton käynnistää, tai se voi pysähtyä kesken ajon. Tämä voi aiheuttaa paitsi harmia ja vaivaa, myös vaaratilanteita liikenteessä.

Siksi on tärkeää seurata auton akun kuntoa syksyllä ja huolehtia siitä, että se pysyy hyvässä kunnossa. Mutta miten voit tehdä sen helposti ja tehokkaasti? 

Vastaus on akun kunnonvalvontajärjestelmä!

 

Mikä on akun kunnonvalvontajärjestelmä?

Bluetooth Battery Monitoring System (lyhennettynä BMS) on älykäs laite, joka mittaa ja näyttää auton akun tilan, jännitteen ja lämpötilan älypuhelimeen langattomasti Bluetooth-yhteyden avulla.


BMS sopii sekä lyijy- että litiumakkuihin, ja sen avulla voit myös seurata polttoainekustannuksia, ajotapoja ja auton sijaintia. BMS toimii ilmaisen sovelluksen kautta, joka on yhteensopiva sekä Androidin että iOS:n kanssa.

Sovellus tallentaa myös historiallisia tietoja jopa 30 päivän ajalta, joten voit nähdä akun kunnon kehityksen ajan kuluessa. Sovelluksen avulla voit myös valvoa jopa neljää 12V akkua yhdellä älypuhelimella (tarvitaan useampi laite - yksi jokaiselle akulle). 

BMS on helppo asentaa ja käyttää. Sinun tarvitsee vain kiinnittää laite akun navoille ja ladata sovellus puhelimeesi. Sen jälkeen voit seurata akun tilaa reaaliajassa tai tarkastella historiallisia tietoja milloin tahansa.

BMS on pieni ja kevyt, joten se ei vie paljon tilaa eikä paina akkua. BMS on myös veden- ja iskunkestävä, joten se kestää sään vaihtelut ja tärinän.

Miksi tarvitset akun kunnonvalvontajärjestelmää syksyllä?

Akun kunnonvalvontajärjestelmä on erinomainen apuväline auton akun kunnon seurantaan syksyllä. Tässä on joitakin syitä, miksi sinun kannattaa hankkia se:

  • Voit ennaltaehkäistä akun ongelmia. BS6 antaa sinulle tarkkaa ja ajantasaista tietoa akun tilasta, jännitteestä ja lämpötilasta. Näin voit havaita mahdolliset heikkenemisen tai vaurioitumisen merkit ajoissa ja ryhtyä toimenpiteisiin ennen kuin on liian myöhäistä. Voit esimerkiksi ladata akun, vaihtaa sen uuteen tai viedä sen huoltoon.
  • Voit säästää rahaa ja aikaa. BMS auttaa sinua välttämään akun tyhjenemisen tai rikkoutumisen, jotka voivat aiheuttaa auton käynnistymättömyyden tai pysähtymisen. Tämä säästää sinulta rahaa, jota joutuisit muuten käyttämään hinauspalveluun, uuteen akkuun tai korjaamokuluihin. Se säästää myös aikaa, jota joutuisit muuten käyttämään auton korjaamiseen tai vaihtoehtoisen kulkuvälineen etsimiseen.
  • Voit parantaa turvallisuutta. BMS lisää turvallisuutta sekä sinulle että muille tielläliikkujille. Kun tiedät akun kunnon, voit luottaa siihen, että auto käynnistyy helposti ja pysyy käynnissä koko matkan ajan. Voit myös välttää vaaratilanteita, jotka voisivat syntyä, jos auto pysähtyisi yllättäen kesken ajon tai pimeällä tiellä.
  • Voit optimoida polttoaineenkulutusta. BMS auttaa sinua seuraamaan polttoainekustannuksia ja ajotapoja sovelluksen avulla. Näin voit nähdä, miten paljon polttoainetta kulutat eri matkoilla ja miten ajotapasi vaikuttavat siihen. Voit myös saada vinkkejä, miten voit ajaa taloudellisemmin ja ympäristöystävällisemmin.
  • Voit löytää autosi helposti. BMS auttaa sinua paikantamaan autosi sovelluksen avulla. Näin voit löytää autosi nopeasti ja helposti esimerkiksi suurelta parkkipaikalta tai tuntemattomalta alueelta.

Mistä saan akun kunnonvalvontajärjestelmän?


Verkkokaupassamme on myynnissä erinomainen ja laadukas laite:Streetwize BMS.


Streetwizen Bluetooth-akun kunnonvalvontajärjestelmällä saat reaaliaikaista tietoa akun varaustasosta, jännitteestä ja lämpötilasta suoraan älypuhelimeesi. Järjestelmän avulla voit myös älypuhelimesi GPS-järjestelmän avulla tallentaa matkasi polttoainekustannusten ja ajotottumusten sekä ajoneuvosi sijainnin seurantaa varten.